In Robin’s World Stadium Tour neem ik je mee op reis naar alle voetbalstadions in de wereld die ik bezocht heb en ga bezoeken. Dit kan naar aanleiding van een wedstrijd of gewoon een stadion tour zijn. Van Londen tot Amsterdam of van Madrid tot Marseille… Ga mee op reis doorheen verschillende thuisbasissen van internationale voetbalclubs.

Op reis naar Marseille, de stad op zich is al een pareltje en dan heb je nog het Stade Orange Vélodrome. Speciaal gerenoveerd voor het EK voetbal in 2016. Een staaltje toparchitectuur. We gaan binnen in deze gigantische thuisbasis van Olympique Marseille. Één van de rijkste clubs op vlak van historie in Frankrijk. Een echte cultclub. Net zoals in Stamford Bridge worden we naar het museum binnenin het stadion geleid. Deze tour is er eentje zonder gids. Je kan gaan en staan waar je wil, al is er wel een parcours uitgestippeld. Leuk om eens een vrije Stadium Tour mee te maken. “Droit Au But” is de baseline van de Franse club en dat is eraan te merken. In het museum staan alle gewonnen bekers (zoals de Champions League troffee), eerbetonen aan legendes, belangrijke momenten in de geschiedenis… Een impressionant museum!

Eenmaal uit het museum mochten we door één van de loges naar buiten stappen waar we een prachtig uitzicht op het stadion krijgen.

Nadat we hier genoten van het uitzicht, komen we via de perszaal en de recovery ruimte terecht in de kleedkamer. De gangen in het Orange Vélodrome zijn volledig versierd met foto’s van belangrijke momenten in de geschiedenis en een blauwe gloed. Ongelofelijk mooi afgewerkt. De kleedkamer is ook volledig in het hemelsblauw en wit, de clubkleuren van l’OM. Ook hier hangen de truitjes van de spelers weer bij de lockers. Ook hun naam staat op de kastjes gedrukt.

We stappen uit de kleedkamer en komen in de ongelofelijk grote spelerstunnel terecht. In die spelerstunnel is ook nog een press zone voorzien en is er een muur behangen vol met supporterssjaals. Via deze unieke spelerstunnel betreden we het veld en kunnen we ook weer op de bank gaan zitten.

Aan het einde van de tour komen we nog in een kamer met allemaal persartikels over l’OM op de muren. Dan gaan we naar buiten en zit onze tour erop… Of dat denkt mijn gezin! Natuurlijk passeer ik eerst nog eens langs de fanshop om een truitje te bemachtigen. Merci l’OM pour cette expérience inoubliable!